Suka blog AisyahAzman?

Saturday, June 28, 2014

Ahlan Wasahlan Ramadhan Kareem !

//Assalamualaikum and hello guys\\

First and foremost, I want to wish all of you Selamat Menyambut Ramadhan Al-Mubarak!
Yeayeayeayea!
Puasaaaaa.

Banyak peluang yang Allah bagi kat kita untuk topap segala amal ibadah kita.
Alangkah besarnya kekuasaan Allah!

Puasa dalam sebulan ni jugak dapat bagi kita kesedaran yang amat amat amat penuh dengan keinsafan.

Ingatkah kita?!!!

Saudara seIslam seagama dengan kita kat negara bergolak Palestin, Syria, Gaza, Mesir sana tengah berjihad demi mempertahankan Ad-deen kita!
Mereka kejar syahid!
Makanan? Mereka amat menginginkan untuk mencari tenaga menyambung perjuangan mereka demi Islam yang tercinta.
Pernahkah kita mengenangkan mereka?
Seorang umat islam yang tidak mengingati umat islam yang lain adalah tidak sempurna kehidupannya. #Fakta
Hentikanlah pembaziran terutama dari segi makan minum.
Mereka di sana tak kisah berlapar dahaga macam mana sekali pun.
Sebab apa?
Sebab ada yang lebih indah menunggu mereka!
Apa?
Ya, Jannah Allah. Mereka bakal menikmati itu In Shaa Allah.

Tapiiii, kita negara yang serba kaya hanya sementara ini?
Jom kita muhasabah diri kat mana letaknya diri kita yang kerdil lagi jahil ni.
Amal ibadah yang ikhlas LillahiTa'ala penting dan amat penting. Ingat!
Bukan masa bulan Ramadhan semata-mata.

Aku Nur Aisyah binti Azman ingin menyusun 20 jari kaki tangan memohon berjuta-juta kemaafan daripada si pembaca sama ada yang mengenali diri ini atau sebaliknya.
Aku makhluk yang tidak pernah sempurna and selalu melakukan khilaf.
Semoga ampun maafku diterima. Aamiin. :)
Semoga segala amalan kita mendapat keberkatan daripadaNya.
Wallahua'alam. In Shaa Allah.


KataKata Ikhlas daripada AisyahAzman::
Lakukan segala amal ibadah dengan penuh keikhlasan. In Shaa Allah akan mendapat keberkatan Allah.

With Love,
AisyahAzman.

Thursday, June 26, 2014

Oh my Anugerah!

//Assalamualaikum and hello guys\\

Pada hari yang indah lagi cerah ni katekooooo, aku nak celoteh pasal produk kecantikan. Homaihhh! Mula dah rasa nak telan lappy sebab tak tahan baca pasal produk kecantikan bagai. Allow me to start off my issue. Eceh -,-

Semua perempuan nak always nampak cantik kan? Tak kesah lah perempuan sekolah rendah ke menengah ke mak orang ke dah jadik nenek ke. Masing masing nak maintainkan kecantikan agar sentiasa berkeyakinan bila kat depan orang ramai ceh tak gitu? And macam macam produk yang dicuba daripada harga yang semurah mungkin sampailah mahal rasa macam nak simpan dalam satu kotak khas sebab sayang nak guna lepas beli. haha. 

Persoalannya, apa jadi lepas kauorang pakai segala macam krim, pencuci muka, toner and others? 
Makin cantik leteuw auw auw auw. haha. Makin teruk? Takpe sayang. Allah nak uji kesabaran kita tuuu. 

Aku ada jugak amalkan satu produk ni. Produk Anugerah. Kauorang tau? Memey lah sebab produk tu popular gitewww. 

Aku pengguna tegar krim Anugerah. Aku berbangga dengan itu. Kahkah.

Ni haaa diaaaaa. Krim Anugerah yang aku dok amalkan berharga RM 28.00 sahaja. 
Pakai krim ni kena lah sikit-sikit je. Kalau kau pakai banyak serupa macam kau tepek tepung kormak aje kat muka ituuu. Kahkah. Sangat bagi impak yang wow! eceh. 
Bagi aku si pengguna tegar dalam setahun ni, its make me like abcdefghijklmnopqrstuvwxy! 
Satisfied too much! 

Ada junior yang tanya aku seperti ini:
''Akak, akak pakai ape? Bersihnyaaaaa muka wuuu.'' (sambil pegang pipi comel aku) *perasan* -__-

Ada jugak kawan aku yang tegur achenggini bunyiknyaaa:
''Whoa! Muka kau makin lama makin putih ndottt!''

Ada jugak orang yang cakap macam ni:
''Kau pakai apa sekarang? Macam dah lain!''

Ada jugak yang kataaaaa:
''Eh putihnyaaa AKU sekarang!'' Itu aku yang bemonolog perasan diri sendiri ada perubahan. >.<

Selain krim, ada jugak pencuci muka Anugerah yang mungkin memberi impak positif pada si pengguna. 

(gambar sumber Google.com)

Pencuci muka Anugerah yang berharga RM20.00. 
Aku ada kawan yang sememangnyaaa guna pencuci muka ni haaa. 
Dia guna pencuci untuk kulit muka bermasalah (yang warna hijau).
Mulamula, memang kurang yakin lah dengan ape yang dia pakai.
 Tapi bila dah seminggu dua minggu tiga minggu, ada positive effect lah! 
Kesan jerawat jahat semakin berkurang. Alhamdulillah. 

Setakat ni, dua produk Anugerah ni haaa yang aku nampak effectnyaaa. Positive implications. :)
Losyen, air, perfumes segala produk Anugerah ada kebaikan tersendiri. 

Taaaaaapi!

Kalau tak sesuai dengan kulit muka, jangan pakai berterusan. Hentikan okey!
Produk ni semua dah dibacakan ayat Al-Quran yang In Shaa Allah meyakinkan si pemakai. 
Apa pun, selalulah berdoa kepada Allah, semoga muka kita sentiasa diberi Nur olehNya.

Selamat mencuba bagi sesiapa yang belum cuba and nak cuba. Kehkeh. 
Dapatkan di stokis atau toko yang berhampiran korang.

muka yang ajet ajet flawless. Tampar nak? hahaha. 

KataKata Tulus Ikhlas dari AisyahAzman::
Setiap perkara yang dilakukan mestilah dimulakan dengan lafaz Bismillahirrahmanirrahim dan selawat ke atas junjungan besar Nabi Muhammad S.A.W beserta niat mendapat keberkatanNya. 

With love,
AisyahAzman.








Sunday, June 8, 2014

colour blocking dari zaman ke zaman gitewww.

//Assalamualaikum\\

Taip selaju mungkin seperti godzilla di belakang ingin menerkam sebab mata dah semakin tak bermaya. Almaklum dah tengah malam derr. *Taip sambil tutup mata* -____-
Hari ni aku nak bercakap sikit pasai colour blocking. Colour blocking? Why? Why? Why colour? Why blocking? idea dah lari terkedek-kedek tinggalkan kau ke syah sampai dah takde tajuk lain nak berceloteh kat keyboard ni haaa. Adehhhh.

Meh sini aku nak cakap.

Dedulu masa zaman aku kekecik, colour blocking ni semua takda siapaaa pon sukaaa. Aku nak cerita ni masa aku form One tahun 2008 dulu *kau kira aku dah tua mana sekarang ni ea?!!*, aku beratur kat dalam dewan makan *dedulu dok seramaaa*, tetiba ada sorang kakak omey omey gilosssss panggil aku. Terperanjat aku tetiba ada senior panggil. Nih, lutot ketaq habehhhhh ni. 

Our conversation:
Senior omey: Awak Aisyah ea? 
Junior cantik comel ayu sopan lembut gemalai: Ya saya. Keeee keee napa kak? *lutot gigil wei*
Senior omey: Tak. Nak tanya je. Masa sekolah rendah dulu suka pakai macam ni ea? 
Junior cantik comel ayu lembut gemalai gojesssss: Macam mana? Kenapa? *muka mintak penampar*
Senior omey: Dok pakai gini lah. Tudung merah baju purple. Kenapa macam ni? Mantul sangat. kahkahkah. PurRed agak nyaaaa ea? 
Junior cantik comel ayu lembut gemalai gojesssss telinga keluar asap: erkkk? -,- *Allah sayang aku sebab tu Allah uji kesabaran aku yang dah nak meletup ni.*

Deep!

Start dari hari tu sampai 4 5 tahun lepas tu, aku kalau nak pergi mana mana mesti makan masa yang lama gila semata mata nak cari tudung dengan baju yang sedondon sewarna setema setenggelam tak mantul mantul.

Macam ni haaa! Biar gambar berbicara dengan penuh kejujuran. eh?

from top to toe, semua hijau you know! se colour ajo. Orang tangok aku macam orang tengok pokok kelapa berjalan tauuuu. Kenapa pokok kelapa? Sebab aku tinggi bagaikan pepohon itu. hehe. 

Sudah terang tak payah sibuk nak disuluh, aku dan pokok bagaikan kembar dibelah belah. 
Hijauness katekoooooo. 

Sebab apa aku macam tu? Sebab teguran yang sangat deep pada suatu zaman kanak kanak dahulu kala. Homaihhh!

Dannnnnnnnnnnn......

Segala galanya pasti berubah. 
Sekarang dok zaman yang pakai tudung lain, baju lain, kain bendera Malaysia, kasut colourful, stoking pelangi. Habak mai kenapa jadi gitewww? Trend. Maybe. 
Tapi aku memula nya takut bak hang nak pakai baju kain tudung stoking kasut jadi warna bendera Malaysia. Fobia wo! 

Namun begitu,
Aku menggagahkan diriku yang sememangnya gagah perkasa membuktikan bahawa aku berani mengenakan pemakaian yang lain dari lain. Eh? 

Meh sini kau tengok aku yang bercolour blocking kemain berani sekarang.


Merah hijau itu apa? Makcik sebelah tengok aku semacam. Agak kenapa dalam tototoilet pon nak berselfie? Trend. Baru RARE lah makcik!

See. Acah acah candid. Combination of ChocoPink gitewww jah.

Tang ni baru dapat bezakan aku dengan pepohon menghijau. Tak gitu? 

Semuanyaaa gambar lama berzaman zaman.
Takde motif pon cerita aku ni. Sekadar berkongsi pengalaman and lihatlah aku sekarang seorang yang sangat berani! Aku yang dulu bukanlah yang sekarang. Dulu skema sekarang tak skema. krikk krikk krikk krikk toing toing toing *cengkerik lompatlompat*

Katakata Tulus Ikhlas dari AisyahAzman::
Kita kena berani buat something selagi benda tu tak salah and tak memalukan diri kita. Pahe idok? Teguran dari orang? Accept it wisely gitewwwww.

With love,
AisyahAzman.