Suka blog AisyahAzman?

Friday, September 19, 2014

Tasly. Produk terunggul di dunia!

//Assalamualaikum and hello guys\\

Pernah dengar pasal produk Tasly? Tak pernah? Sebab produk tu belom femes macam Dherbs, Shaklee, Herbalife and yang sewaktu dengannya. Gitew ayat haku. 

Meh aku ceghita sikit kat koghang. Tasly ni produk pembersihan salur darah yang terunggul kat dunia kau tauuu? Alaaa, kot salur darah kita kotor kan, kira Tasly boleh sangat membantu membersihkan semula kekotoran yang ada kat darah kita heee. Cenggitu la bahasa mudahnya.



Ce perati betul betul main function salah satu produk Tasly ni.

Tasly ni antara produk kesihatan terbaik masa kini for the truth. Maybe major of us still taktahu yang produk ni 100% dari herba semula jadi. 
Besides, Tasly products can solve any sickness eventhough yang kronik such as::
-hypertension
-heart attack
-diabetes
-stroke and others.

Lebih meyakinkan bila Tasly ni diiktiraf oleh Lembaga Kesihatan Dunia (FDA) dan doktor-doktor pakar dunia. Tak perlu risau as Tasly tiada sebarang kesan sampingan yang bagi impak negatif kepada pengguna tegar sekalipun. Produk ni juga dijamin bebas dadah atau campuran yang meragukan anda. Dijamin halal oleh JAKIM. Dijamin okey!

And whoever yang berminat dengan Tasly akan dapat medical check up free of charge untuk mengesan penyakit apa yang anda ada secara "LIVE" dengan teknologi moden dan penerangan bagi menyelesaikan penyakit yang anda ada tu. Kalau anda pergi private hospital, confirm anda kena charge RM500++. Special sangatlah Tasly ni sebab free medical check up.






Fefeeling belajar Biology form 5 kat sekolah pulak. 
So apaaa tunggu lagi? Still ragu ragu anda semua boleh buat reseach SINI and anda akan tahu kebenarannya.
For more information, you can contact HIM. Beliau adalah antara pengedar Tasly di kawasan tertentu dan sangat mengetahui segala maklumat tentang produk tersebut.
Sesungguhnya Allah itu Maha Berkuasa. Cuba mai cubaaaa! Terbukti berkesan!

KataKata Tulus Ikhlas dari AisyahAzman ::
Setiap penyakit ada penawarnya melainkan mati.
If Allah wills it, every sickness has their own pure.
With love,
AisyahAzman.

Thursday, September 18, 2014

Beginning off.

//Assalamualaikum and hello guys\\

First and foremost, aku nak tanya, kau pernah bercinta? Cinta monyet? ke cinta kingkong? atau cinta sejati ahhhhhchemmm! *sigh

Now, please allow me to reveal all about my monkey love story. With him. Who is the luckiest guy?ececeh. His name is Ayie for short. Well, cinta monyet okey atau bahasa paso nyewww monkey love okey monkey love. Tapi monkey love tu lah yang membuatkan kitorang still together till now. And hopefully endless. If Allah wills it. Cepat tadah tangan ramai ramai dongak ke atas menghadap kiblat say Aamiin hamboi kemain beriya. 

Beginning off my monkey love story....

Aku kenal mamat tu masa form 1. Our first meet. Actually, he is my best friend's best friend. Paham idok? Aku ada best friend who is named Wada and best friend aku tu ada best friend lelaki who is named Ayie. Both of us (aku and ayie) kenal gitu gitu je. Baru form 1 kot, zaman lari lari keliling kelas bila cikgu masuk kelas semua senyap acah acah belajar tambahan lagi dengan masing masing alahai skema. Tau apa je eak masa tu?

Moreover, aku takut dengan si Ayie ni. Tak lah sampai tahap bila nampak beliau je rasa nak lari over takut ke apa kan. Sebab beliau ni masa form 1 dedulu amboi nakai nyaaa kemain high level lohai sampai aku doa minta dijauhkan dapat asbenggg(husband) macam beliau ceh kecik kecik dah pandai fikir nak cari asbenggg yang macam mana adohai. Kitorang lain lain sekolah menengah tapi kira sekolah kitorang berjiran, memang takdenye terserempak.

si Wada kesayangan aku yang comel macam aku oh!

Dua tahun berlalu, takdelah pulak kitorang terjumpa kat mana-mana.

Masa form 3, both of us meet each other accidently kat rumah Wada. Kebetulan aku lepak rumah Wada and Ayie pun nak join jugak masa tu. Aku memang dah lupa dah cemane rupa beliau kan. Fuiyo! Perubahan yang drastik. Beliau dah nampak matured padahal baru form 3. *gedik*
Aku pulak semestinya ada dah ciri ciri kematangan and keibuan masa tu eeeeeuww hahhh kau pergi amek baldi muntah keluar ikan keli terus. Macam sebelum ni aku cakap aku takut dengan beliau, and perasaan tu ada lagi. ''Nakal lagi tak eak mamat ni?'' hatiku bermonolog.

guwaaaaa form 3. kau ghase? Acah acah ber-rayban segala biasa leww baru nak up.

First sight make Ayie cube untuk apa nama tu alaaa ayat muda remaja tu. usha? haa try usha saja saja, beliau contact aku fuhh beriya iya. Aku ni pulak memang susah sikit nak layan manusia lain yang aku tak kenal. Tapi bila dengan beliau tu, aku layankan aje as aku rasa selesa dengan beliau. Out of the blue, hilang pulak rasa takut kat Ayie. Sampai terlupa dulu aku pernah takut dengan beliau.


Cinta berputik semakin hari semakin mekar ah aku menyampah ayat jiwang ni. Dari mata turun ke hati ke jiwa raga ke perut akhirnya and tersimpan rapi. Special benau simpan kat perut. Well, biasalah cinta budakbudak ke mana aje surely cukup 2 3 bulan tibalah ending nya nanti. Tapi makin lama aku dengan beliau masa tu, takde masalah pulak antara kitorang. Rasa serasi.

Perubahan ke arah positif pun makin banyak kat beliau. Takde dah nakal nakal ni. Baik benau pulak tiba tiba ceh punyalah aku husnudzon masa tu. Lagipun masa form 3 lagi beliau dah beriya jumpa mak aku and mak aku pun okey okey okey aje. Cara Ayie sopan dengan orang tua alahai menusuk di kalbu.

Rasa macam alahai menyampah ah lagi lagi bila mamat tu dah keluar ayat jiwang beliau memang aku rasa aku macam eskewemmm cair bila kena panas. But well, aku ni hati keras okey memang tidaklah nak percaya lelaki ni. How about you? Tapi usaha beliau tak give up langsung buat aku yakin dengan Ayie.

Masa berjalan begitu pantas tanpa menunggu aku mahupun kau dan kau serta kita semua fuh ayat~
Tak sangka pulak dah habis SPM and kitorang stay cool je.
Habis je SPM, Ayie gegeh cari kerja part time untuk cari duit poket beliau. Ayie kerja kat kedai makan dengan bersungguh sungguh kau tau tak?

Alhamdulillah, rizqy menyebelahi beliau because beberapa bulan lepas habis SPM, he was offered by someone to be a Bilal at masjid jamek pekan kecil rahsia. Nanti tiba masa baru aku announce masjid mana okey?

Cuba kau bayangkan dulu beliau yang senakal nakal manusia boleh dioffer kerja yang macam tu? Berat tau tanggungjawab Ayie. Aku yakin beliau boleh so aku bagi support sepenuhnya. Bagi aku, ada hikmah beliau dapat kerja tuuu. And now, he's a bilal while i'm a student. :)

To be continued ok got to go.

Aku sure yang korang pun ada cerita tersendiri lagi lagi tang cinta monyet ni. Tahniah bagi anyone yang dah sampai ke jinjang pelamin and dah ada keluarga sendiri. Betul-betul cinta sejati tu hehe.

Acah acah main game ke taip mesej? ahaaa.
With love,
AisyahAzman.


Tuesday, September 16, 2014

1st GIVEAWAY RM400 ++ BY ASYA AMIN !

//Assalamualaikum and hello guys\\



Jom join this awesome giveaway.
Fuiyoh for the first time aku join giveaway. 
Sesungguhnya akan merapatkan lagi ukhuwah sesama kita.
kan kan ? 
Dialu-alukan meh meh ehe. 

Monday, September 15, 2014

Allergic atau fobia?

//Assalamualaikum and hello guys\\

Satu benda yang aku memang nak share dengan korang adalah pasal makanan. Confirm lah pasal makanan alahai ni yang dah start jadi keyboard warrior nih pantang betul aku kalau cakap pasal makan ni. Memang tak boleh dibawa bincang. Bencik.

Kau nak tau tak, aku ada sorang senior ni aku bagi gelaran kakak A okey dia tak makan ayam langsung. Langsung tak makan. Langsung tau! Apa respons kau? Biasa je? Tak terkejut? Terkejut sampai rasa nak baca namplohnam kali statement aku tu? Ke kau memang takde feeling? Mungkin. Anda berhak pilih pilihan yang tepat apa kau merepek Aisyah!

Okey sambung.

Kau tau tak, ayam yang punyalah orang lain dok terkejar-kejar beriya nak makan, kadang-kadang si anak merengek kat mama suruh beli ayam mentah siap guling guling dari kedai sayur kangkung sampai ke kedai ikan duri kat pasar sebab nanti balik rumah boleh buat kentucky fried chicken homemade, tiba tiba aku dapat tau kakak A ni tak suka makan ayam? Watyorpoblem?
Kau ghase?

Kalau kat asrama dulu, bila lauk ayamlah yang paling dia mengeluh sepanjang turun tangga dari tingkat dua. Nasib baik dua tingkat je kalau patlima tingkat? Mau kering bibir dia membebel pasal taknak makan ayam.

Padahal kau tau tak satu asrama kemain terkinja-kinja nak makan lauk ayam sampai langgar queue itu konghajo betul kalau diingat balik ceh aku pun selalu buat. Nak kejar ayam punya pasal kan konon konon takut ayam habis ah sebenarnya tak pernah habis pun. Budak asrama memang jakun kalau dapat makan sedap almaklum jarang betul dapat makan lauk sedap cenggitu ceh.

Kakak A boleh relaks je queue tanpa sedikit rasa gelabah serta keluhan mahupun rengekan bila tengok budak budak jakun semua beriya langgar queue dia. Ayam seketul yang kakak A tak makan tu kau tau tak jadi rebutan para penghuni hostel okey tu macam tipu. Based on my observation, ayam yang dia dapat dia akan bagi dekat kawan dia. Well. Siapa taknak ayam extra kan?


Aku musykil. Sangat musykil apa normal ke tidak kakak A ni haa tak makan ayam? Allergic ke? Fobia? Maybe, Eh yeke? Habis takkan hari hari dia makan ikan dengan sayur je? Tak jemu ke? Tak rasa loya? Tak muntah? Ah tak guna punya ramalan aku.

Then,

aku pun tanyalah ada sorang minah ni kenapa kakak A tak makan ayam? Even ayam tu sedap gila siapa yang makan rasa di awangan bersama burung burung berterbangan pun kakak A tu takkan layan. Kau tunjuklah kat dia iklan KFC yang orang makan sampai air liur keluar ikut hidung pun dia tengok tutup mata je.

Rupa-rupanya kau tau tak kenapa dia tak usik ayam sikit pun tak heran even ayam tu melambai-lambai sambil menari-nari depan dia.

Dia fobia! Kau tau apa tu fobia? Trauma! Kau tau apa tu trauma? Cakap dengan budak darjah satu pun dia boleh explain sepanjang yang mungkin apa tu fobia trauma segala. Based on unformal perisikan yang aku dah laksanakan oh terpengaruh detective conan, dulu kakak A pun macam orang lain. As normal as we are. Fefeeling macam terbang di langit biru seiring AirAsia airlines kalau dapat makan ayam siap tak toleh orang sekeliling kesah apa asalkan dapat makan ayam walau seketul saiz sekecil tapak tangan kau.

Taaaaaaaaapi.....
Dunia bagai terhenti seketika tatkala sedang dia menjamu selera, ada pulak ulat putih banyak gila main police entry keliling ayam tu. Rasa macam cerita Pau Suri tak? ala yang orang tu sedap sedap makan mee, rupa rupanya semua tu cacing. euuuuuuuww watdoyufil? Kakak A terus lempar ayam tu macam lempar cakera sampai termasuk dalam mulut seorang playboy femes k tu tipu over gila ea.

Beginning from that incident,
sorry to say lah, memang dia janji and nekad dengan diri sendiri taknak sentuh ayam. Sampai bila? Tak sure lah tak pernah tanya. Kalau dia ada anak mesti anak dia pun taknak makan ayam lepas dia cerita that tragis incident kan oh please tak payahlah cerita nanti habis semua boikot ayam.

Actually, aku pun pernah juga termakan ayam macam tu. Dipenuhi kawan kawan rapat ayam yang tengah jalan jalan tawaf around ayam tu. Kat mana and masa bila tu aku taknak lah cerita. Tapi aku hati sado. Adalah kesedaran dalam limanamtujuh hari, lepas tu rindu balik nak telan ayam. Telan sambil tutp mata buat buat amnesia cerita negatif pasal ayam.

So, rupa rupanya kes kakak A ni adalah dia fobia. Okey fobia k.

KataKata Tulus Ikhlas dari AisyahAzman::
Berhati-hati dari segi pemilihan makanan sesungguhnya kita tak tahu apa di sebalik kita tak nampak. Yang penting doa bebanyak moga segala apa yang kita makan halal and bersih.

With love,
AisyahAzman.