Suka blog AisyahAzman?

Thursday, September 18, 2014

Beginning off.

//Assalamualaikum and hello guys\\

First and foremost, aku nak tanya, kau pernah bercinta? Cinta monyet? ke cinta kingkong? atau cinta sejati ahhhhhchemmm! *sigh

Now, please allow me to reveal all about my monkey love story. With him. Who is the luckiest guy?ececeh. His name is Ayie for short. Well, cinta monyet okey atau bahasa paso nyewww monkey love okey monkey love. Tapi monkey love tu lah yang membuatkan kitorang still together till now. And hopefully endless. If Allah wills it. Cepat tadah tangan ramai ramai dongak ke atas menghadap kiblat say Aamiin hamboi kemain beriya. 

Beginning off my monkey love story....

Aku kenal mamat tu masa form 1. Our first meet. Actually, he is my best friend's best friend. Paham idok? Aku ada best friend who is named Wada and best friend aku tu ada best friend lelaki who is named Ayie. Both of us (aku and ayie) kenal gitu gitu je. Baru form 1 kot, zaman lari lari keliling kelas bila cikgu masuk kelas semua senyap acah acah belajar tambahan lagi dengan masing masing alahai skema. Tau apa je eak masa tu?

Moreover, aku takut dengan si Ayie ni. Tak lah sampai tahap bila nampak beliau je rasa nak lari over takut ke apa kan. Sebab beliau ni masa form 1 dedulu amboi nakai nyaaa kemain high level lohai sampai aku doa minta dijauhkan dapat asbenggg(husband) macam beliau ceh kecik kecik dah pandai fikir nak cari asbenggg yang macam mana adohai. Kitorang lain lain sekolah menengah tapi kira sekolah kitorang berjiran, memang takdenye terserempak.

si Wada kesayangan aku yang comel macam aku oh!

Dua tahun berlalu, takdelah pulak kitorang terjumpa kat mana-mana.

Masa form 3, both of us meet each other accidently kat rumah Wada. Kebetulan aku lepak rumah Wada and Ayie pun nak join jugak masa tu. Aku memang dah lupa dah cemane rupa beliau kan. Fuiyo! Perubahan yang drastik. Beliau dah nampak matured padahal baru form 3. *gedik*
Aku pulak semestinya ada dah ciri ciri kematangan and keibuan masa tu eeeeeuww hahhh kau pergi amek baldi muntah keluar ikan keli terus. Macam sebelum ni aku cakap aku takut dengan beliau, and perasaan tu ada lagi. ''Nakal lagi tak eak mamat ni?'' hatiku bermonolog.

guwaaaaa form 3. kau ghase? Acah acah ber-rayban segala biasa leww baru nak up.

First sight make Ayie cube untuk apa nama tu alaaa ayat muda remaja tu. usha? haa try usha saja saja, beliau contact aku fuhh beriya iya. Aku ni pulak memang susah sikit nak layan manusia lain yang aku tak kenal. Tapi bila dengan beliau tu, aku layankan aje as aku rasa selesa dengan beliau. Out of the blue, hilang pulak rasa takut kat Ayie. Sampai terlupa dulu aku pernah takut dengan beliau.


Cinta berputik semakin hari semakin mekar ah aku menyampah ayat jiwang ni. Dari mata turun ke hati ke jiwa raga ke perut akhirnya and tersimpan rapi. Special benau simpan kat perut. Well, biasalah cinta budakbudak ke mana aje surely cukup 2 3 bulan tibalah ending nya nanti. Tapi makin lama aku dengan beliau masa tu, takde masalah pulak antara kitorang. Rasa serasi.

Perubahan ke arah positif pun makin banyak kat beliau. Takde dah nakal nakal ni. Baik benau pulak tiba tiba ceh punyalah aku husnudzon masa tu. Lagipun masa form 3 lagi beliau dah beriya jumpa mak aku and mak aku pun okey okey okey aje. Cara Ayie sopan dengan orang tua alahai menusuk di kalbu.

Rasa macam alahai menyampah ah lagi lagi bila mamat tu dah keluar ayat jiwang beliau memang aku rasa aku macam eskewemmm cair bila kena panas. But well, aku ni hati keras okey memang tidaklah nak percaya lelaki ni. How about you? Tapi usaha beliau tak give up langsung buat aku yakin dengan Ayie.

Masa berjalan begitu pantas tanpa menunggu aku mahupun kau dan kau serta kita semua fuh ayat~
Tak sangka pulak dah habis SPM and kitorang stay cool je.
Habis je SPM, Ayie gegeh cari kerja part time untuk cari duit poket beliau. Ayie kerja kat kedai makan dengan bersungguh sungguh kau tau tak?

Alhamdulillah, rizqy menyebelahi beliau because beberapa bulan lepas habis SPM, he was offered by someone to be a Bilal at masjid jamek pekan kecil rahsia. Nanti tiba masa baru aku announce masjid mana okey?

Cuba kau bayangkan dulu beliau yang senakal nakal manusia boleh dioffer kerja yang macam tu? Berat tau tanggungjawab Ayie. Aku yakin beliau boleh so aku bagi support sepenuhnya. Bagi aku, ada hikmah beliau dapat kerja tuuu. And now, he's a bilal while i'm a student. :)

To be continued ok got to go.

Aku sure yang korang pun ada cerita tersendiri lagi lagi tang cinta monyet ni. Tahniah bagi anyone yang dah sampai ke jinjang pelamin and dah ada keluarga sendiri. Betul-betul cinta sejati tu hehe.

Acah acah main game ke taip mesej? ahaaa.
With love,
AisyahAzman.


4 comments:

  1. ahahaha menarik nih :3
    Misaki pun pernah ada benda cemni tapi tatau tuh sebenarnya cinta ke tak.. :3
    masa form 4 gi skolah baru.. first sight nampak dia terus suka ..sampai 4 tahun boleh kata suka kat dia :3 ahahaha..
    mungkin suka ja kowt...
    tapi after effect "cinta monyet" yg tak dapat perhatian dari budak tu.. selalu gak lah Misaki tulis diari.. and Misaki jenis yg pelupa.. so diari tatau duk kat mana.. and dah lupa yg diari mcm tu ada lagi..
    semalam.. my mom, my other 2 sis laugh at me lol TT^TT
    they said mom have my diary and read all my love stories, love poem there... whuuut??? malu gile weyh >____<
    pastu kan my mom baca buku diari tuh depan my sis kuat... warggghhhhh... semua ayat dalam diari tuh menggelikan..
    blueekkk... serius why lah Misaki mcm tu dulu.. ahahaha XDD
    pst: sekarang bukan budak jiwang dah :3 and sekarang takde org yg mendebarkan hati lagi XDD mwahahahahaha.. (tak berminat)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha. macam macam hal ea? Misaki punye cerita pun boleh buat Aisyah gelak kahkah.
      kantoi lagi malu eak.
      habis semua ayat jiwang keluar ea.
      kelakar betul. mesti malu gilaaaaa. >.<
      zaman budak budak dulu kemain banyak ceritaaaaa.

      Delete
  2. Kita pun ada kisah cinta monyet ni, masa tu darjah 6 (amboii kecil kecil dah gatai)

    ReplyDelete
    Replies
    1. amboi tu lagi expert tu. haha. masa tu kan baru nak nampak dunia luar. :D

      Delete

komen sini thanks dearies:)