Suka blog AisyahAzman?

Sunday, April 10, 2016

Hiking to Broga Hill Semenyih!

//Assalamualaikum and hi guys\\

Hi readers! How are you today? 
Hopefully you're fine :)

So yeah, today i want to share about my first hiking experience!
Actually, beb ni festaim(first time) aku menjerumuskan diri pergi hiking! so memang jakun sungguh ni huhuhu.

As i told you just now, i was hiking at Broga Hill Semenyih/ Bukit Broga for the first time. 
Well, since study ni memang agak busy lah kot jadinya bila ada yang ajak pergi berjalan time aku tak busy, memang aku extremely excited and grab this chance ah kan. 

Ok, kitorang gerak dari USIM(tempat belajar aku) dalam pukul 5 pagi naik bas ke Broga Hill. 
I thought we were so early but then bila sampai je kat sana rupa-rupanya parking dah full sangatsangat and I ternganga duh! (it's normal actually sebab dorang nak tengok matahari terbit right tapi bila budak jakun baru festaim pergi hiking pagi-pagi buta then nampak full parking, hm memang gitu lah respons nyewww haih).

Setiap kurang daripada 5 minit hiking, confirm aku rehat kejap (so annoying hah!)
Haaa engko nampak tak pesen aku ni cemna hahadoi.
Ibrahnya, malas macammana pun kita ni, exercise lah selalu ea, kalau tak memang cepat terkulai bila buat aktiviti lasak sikit je padehal heh.

Dekat sejam lebih gak aa kot aku dengan kengkawan nak sampai ke atas. 
Boleh je sampai lagi awal kot weh ekeke. Mana taknya, rehat kejap je bergambor rehat kejap je selfie. Doyai.
Weh ada budak kecik dengan mummy daddy dia hiking sama dengan aku, tapi budak kecik tu punya semangat fuhhh buat aku malu weh. Laju gila hiking. Mummy daddy dia pun macam dah taklarat bebenor dah.
Makan apa ko dek banyak sangat tenaga? lol.

Ok akhirnya! Boleh aa thumbs up kat diri sendiri sebab mampu hiking walaupun takat Broga Hill. 
Lepasni boleh aa aku ajak hasben(husband) aku hiking Gunung Everest, Gunung Kinabalu cewah kahwin pun belum hek eleh hek eleh.

Hah aku nak share sikit aa gambar aku atas Broga Hill tu. 
Ko kalau nak aku semangat buat benda benda gini, umpan je aku cemni "Aisyah cepat sikit cepat! Kan nak amek gambor kat atas tuuu!" sebut je pasal bergambar memang buat aku semangat lain maciam sikit hahaha nasiblah nakkkkk!

 orang-orang yang exactly macam semut zzzzz


A view from first top of Broga Hill 

Subhanallah Alhamdulillah Allahu Akbar! Sungguh indah ciptaanMu Tuhan.

ini extremely excited terang-terangan 

kalau saya jatuh, ada prince charming sambut tak agak-agak? *blushing*

agak-agak lepasni berat kita boleh sama ringan tak kakain? (thats cute girl named KakAin)! 
my hiking friend and my classmate too!

ok kitewww nak joget ni guyssssssssssssss

 burung belakang tu pandai pulak photobomb. ok kalau joget mesti menghayati ok?

sekian 'joget'an atas perbukitan hik!

Cukup cukup sudah pengalaman first hiking at Broga Hill! 
Lepasni nak beli private jet ah senang sikit nak sampai ke puncak k berangan kbye.

Too exhausted and too excited!

With love,
AisyahAzman.