Suka blog AisyahAzman?

Monday, May 2, 2016

Tips masuk Universiti #PartOne

//Assalamualaikum and hi guys\\

Okey sekejap je dah bulan Mei 2016.
Esok lusa bulan Ramadhan lepastu Syawal lepastu ha mula lah adik kakak abang kelam kabut packing barang and settlekan segala urusan nak masuk Universiti/Kolej.
Congratulations lah buat adik kakak abang yang terpilih untuk further study tu ok?
Bagi sesiapa yang masih belum berpeluang, relaks, takdapat masuk universiti or kolej bukan penamat kehidupan.
Obviously ada rizqy lain menanti tu In Shaa Allah :)

Ok aku nak cakap sikit kat korang bakal mahasiswa/i, bila dah masuk tempat study nanti, first sekali JANGAN LUPA DIRI!
Sebab aku pernah jumpa pesen manusia yang terlampau bangga bila dapat belajar kat U. Motif? Annoying k annoying.
Takde apa yang nak dibanggakan sebab tu semua sementara je. Takde yang kekal.  
Jangan yakin sangat bila masuk U je, you will get the best future.
Oh kita merancang je terer dek, tapi tu pun memang confirm takdapat lawan The Best of Planner in our life(Allah).

Then, HATI KENA KENTAL! Be a tough person! Be a "sado" one!
Tough yang aku maksudkan bukannya kau tu mesti dok bertapa kat gym hari-hari sebelum masuk U.
Risau juga aku, jangan pula ada yang lepas baca entry ni terus tergopoh-gapah waze "port gym" aaaaa.
Achenggini(macamni), kat U or kolej or wherever tempat baru untuk kita, manusia ni pelbagai ragam (termasuk aku).
Ada manusia yang bertopengkan seton(syaitan), ada manusia yang tak berperikemanusiaan and ada juga manusia yang nama je manusia tapi time grouping and kena buat esaimen sama-sama, dia lah yang tibatiba jadi sekecil-kecil semut (tiba-tiba hilang entah ke mana pffffft).
Sebab itu, hati kena lah kuat sekuat kuatnya untuk hadapi manusia pelbagai pesen nanti ok?

K cukup ah setakat ni k?
Nanti aku sambung lagi untuk part seterusnya.
Ada aaa dalam 10 part lagi ekekekekekekekekekekekekekeke tipu.

Dear readers,
Semoga Allah permudahkan segala urusan kalian dan semoga Allah ringankan segala beban kalian serta semoga Allah murahkan rizqy kita semua supaya kita dapat berkongsi rizqy bersama kelak In Shaa Allah.
(maaf andai ayat aku agak kasar, tapi aku lebih selesa taip gitewww) kehkeh.
Ok lepas baca harap boleh klik sekejap kat iklan atas tu ha. sekali klik je. Terima kasih (:

WithLove,
AisyahAzman

8 comments:

  1. Akak ada tips tak cane nak cari kawan yg betul? Sbb time mula2 masuk opkos la kita kawan je dgn sume kan?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ok dear. Nanti kita jawab soalan awak ni tauuuu :)

      Delete
  2. Replies
    1. betul betul betul. salah berkawan, habislah! haha

      Delete
  3. Tengah tunggu result upu utk degree. Btw, salam kenal. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. whoaaaaaa goodluck dek. all the best. salam kenal jugak :)

      Delete
  4. nice tips! especially bab nak kene jd sado tu haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha itu yang paling important, kalau tidak, habis lunyai hati nanti haha

      Delete

komen sini thanks dearies:)